מתכון לוופל בלגי אמיתי

יוסי ברויער Comments Off on מתכון לוופל בלגי אמיתי
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

חול המועד זה הזמן לעשות את כל הדברים שביום יום את לא מרשה לעצמך לחשוב עליהם. והדיאטה? תחכה לאחרי החגים, יחד עם הכביסה, הניקיון היסודי של הבית ועוד כמה דברים חשובים יותר או פחות שהנחת בצד ואמרת, אחרי החגים.

אז הנה מתכון לוופל בלגי טעים במיוחד שמתאים רק ללפני החגים, רגע לפני שאת מתנזרת מכל הטעים הטעים הזה.

 

מצרכים

 

  • 2 1/2 כוסות חלב
  • 25 גר' שמרים
  • 90 גר' חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 275 גר' קמח
  • 1 כף סוכר וניל
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה

  1. חממי 1/2 כוס חלב עד שיהיה פושר למגע
  2. שימי את החלב והשמרים בקערת המערבל והשהי ל5 ד' או עד לתסיסה קלה
  3. הוסיפי את החמאה המומסת ויתרת החלב הוסיפי גם סוכר וניל, תמצית וניל קמח והמלח
  4. ערבבי היטב, עטפי בנילון נצמד והשהי ללילה במקרר
  5. למחרת טירפי את הביצים והסודה אל תוך הבלילה רק עד שנוצרת בלילה אחידה
  6. חממי את מכשיר הוופל הברישי בחמאה בנדיבות צקי את הבלילה ואפי עד להשחמה כ- 5 ד'
  7. הגישי מיד עם קצפת ורוטב תותים

 



0 תגובות